"Енергоатом": Изключително висок е рискът от изтичане на радиация от Запорожката АЕЦ

0
Международната агенция за атомна енергия е утвърдила списъка с експерти, които се очаква да пристигнат в атомната електроцентрала идната седмица
Международната агенция за атомна енергия е утвърдила списъка с експерти, които се очаква да пристигнат в атомната електроцентрала идната седмица Снимка: БГНЕС

Украинската държавна компания "Енергоатом" предупреди за изключително висок риск от изтичане на радиация от Запорожката атомна електроцентрала заради руските артилерийски обстрел

Русия продължава да обвинява украинските сили за обстрела на централата, съобщи БНР.

Русия е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност на ООН, в което прилага доказателства за обстрел на Запорожката атомна електроцентрала, извършен на 25 август от украинските сили. Според руското министерство на отбраната, през последните дни са извършени украински атаки с дронове, тежка артилерия и реактивни системи за залпов огън.

Международната агенция за атомна енергия е утвърдила списъка с експерти, които се очаква да пристигнат в атомната електроцентрала идната седмица, пише "Ню Йорк таймс". В делегацията ще бъде генералният директор на агенцията Рафаел Гроси и още 13 представители предимно на неутрални страни, като няма да бъдат включени специалисти от Великобритания и Съединените щати.

Великобритания обяви, че ще дари шест подводни дрона на Украйна, за да ѝ помогне да неутрализира руските мини край бреговете си. Десетки членове на украинския флот ще бъдат обучени да използват дроновете през следващите няколко месеца, като обучението на първите от тях вече е започнало.

Пентагонът е разширил използването на морски транспорт за доставки на оръжия за Киев през пролетта, коментира "Вашингтон поуст". Според изданието това е знак, че Вашингтон очаква засилване на конфликта в Украйна и че той може "да продължи месеци наред и даже години".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Истина
    Дори не се усещате какви простотии пишете. Мините ги поставиха УКРАЙНА, същата тая държава сама стреля по АЕЦ-а си и какво ли още не. То Зеленски не може да дойде на себе си от кокаина, ама всички останали в УКРАЙНА много добре осъзнават какви ги вършат, и затова автобусите им не спират да носят Курортисти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари