Жената на насилника, взривил блок във Варна: Вече дишам спокойно, изпитвах само срам

0
СЕДМИЦА СЛЕД ВЗРИВА ВЪВ ВАРНА: Върнаха ли се по домовете си хората от засегнатите жилища?
СЕДМИЦА СЛЕД ВЗРИВА ВЪВ ВАРНА: Върнаха ли се по домовете си хората от засегнатите жилища?

Чувствам се свободна, започнах да дишам спокойно. През всичките тези години изпитвах срам. Той успя да изолира сина ми, тайно съм се виждала с баща ми.

Това разказа Антоанета, жената чийто апартамент бе взривен във Варна и която е живяла с бившия полицай Веселин Димитров, смята за виновен за инцидента.

"Ако вечер чуете силна музика, ще извикате полиция, но ако чуете семеен скандал - ще си кажете това е тяхна работа", каза още потърпевшата.

По думите ѝ който го види винаги може да каже, че е много внимателен и интелигентен човек, но на практика това е фалшиво лице и няма нищо общо с истинската действителност.Антоанета знае, че има много жени в нейното положение. Признава, че усещането за безпомощност на жертвите е много силно, особено когато околните са безучастни, въпреки че знаят за проблема.

Блокът във Варна, в който избухна взрив и загинаха двама души, е със сериозни поражения. Достъпът до 14 от апартаментите е ограничен, липсват носещи стени, електрическите инсталации са стопени, засегнати са междуетажни конструкции, има и пукнатини.

За 12 от апартаментите има заповед да не бъдат обитавани. Живущите все още нямат яснота какво се случва с техните домове. „Няма срокове за връщане, както и липсват експертизи за това какви са конструктивните проблеми и защо сме извън жилищата си”, обясни собственичката на апартамент в пострадалия блок Сашка Желязкова.

„Не познавам Веселин и недоумявам как нормален човек би направил подобно нещо. Сами няма да успеем да се справим с нанесените щети в апартамента”, каза синът на една от най-тежко пострадалите жени от взрива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари