Жалба блокира изграждането на канализация в Средна кула и Долапите

1
ВиК - Русе спира всички действия по процедурата
ВиК - Русе спира всички действия по процедурата

Жалба в Комисията за защита на конкуренцията блокира временно дългоочакваното изграждане на канализация в Средна кула и Долапите, което ще забави и старта на строителството.

Очакванията бяха още в началото на 2020 да започне реконструкцията, а проектът да бъде завършен до средата на 2022. Обжалването обаче стопира всички действия по процедурата, пише Утро.

Атаката идва от костинбродската фирма „Пътно стоителство 93“ ЕООД и е срещу разяснение на ВиК - Русе по въпроси на кандидати за участие в процедурата за реконструкция на водопроводните и канализационните мрежи. Според  Търговския регистър фирмата е собственост на Иван Тошев и се занимава с пътно строителство. 

Жалбата е внесена на 12 ноември. Предстои КЗК да се произнесе по нейната основателност. Докато влезе в сила решение на компетентния орган обаче, ВиК - Русе спира всички действия по процедурата. В случай, че искането на фирмата за налагане на временна мярка бъде отхвърлено, поръчката ще бъде възобновена и сроковете за подаване на оферти ще бъдат удължени.
Докато се случи това обаче, дългогодишният проблем на жителите в двата квартала, чиито къщи се цепят от безбройните септични ями, остава нерешен. 

За изграждането на канализацията в Средна кула и Долапите са предвидени 43,5 млн. лева, които идват по проект на оперативна програма „Околна среда“. В дейностите е включено изготвянето на инвестиционен проект, строителни дейности и авторският надзор при изграждането на ВиК мрежи в кварталите, както и на изграждането на отвеждащ колектор. Предвижда се колекторът от двата квартала да бъде свързан с градската пречиствателна станция. 

Както е известно, заради големия воден проект в Средна кула и Долапите общината не предприе ремонт на улици и тротоари в двата квартала с тегления кредит от 10 милиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари