Зеленски предупреди украинците да се готвят за още по-мащабни операции от Русия

1
Володимир Зеленски: Русия се превърна в чудовище, Украйна ще спре всичко това
Володимир Зеленски: Русия се превърна в чудовище, Украйна ще спре всичко това

Володимир Зеленски: Русия се превърна в чудовище, Украйна ще спре всичко това

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи поредните обвинения към нахлуващите руски сили в изтезания и малодушие и каза на гражданите си да се подготвят за провеждането на "още по-мащабни операции от Русия в източната част на нашата държава".

"Те могат да използват още повече ракети срещу нас, още повече въздушни бомби", каза той. "Но ние се подготвяме за техните действия. Ще отговорим", каза Зеленски в нощното си обръщение във Facebook.

Той отхвърли руските твърдения, че смъртните случаи на цивилни граждани в цяла Украйна са резултат от военните удари на самата Украйна, като ги нарече признак за слабостта на Русия.

"За убийствата в Буча казват, че не те, а уж ние сме виновни", каза той. "Знаете ли защо го правят? От малодушие".

Той добави: "Те се страхуват да признаят, че цялата политика на Русия спрямо Украйна е била погрешна в продължение на десетилетия".

Украинският лидер заяви, че за да не признае грешките си, Русия е направила нови грешки: "Те се лишиха от всякакви политически инструменти и, не желаейки да се откажат от нереалистичните си амбиции, започнаха тази война. Когато малодушието се разраства, то се превръща в катастрофа. Когато на хората им липсва смелост да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността, да се учат, те се превръщат в чудовища. А когато светът ги игнорира, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях. Украйна ще спре всичко това".

Зеленски призова отново западните страни, включително Германия, да предоставят повече помощ на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    до 6
    Прав си. В руските учебници е проблемът. Ето, сборниците на Бергман. Ползват ги дори в масачузетския технологичен институт. Прости американци такива.
  • -1
    6
    до 5
    Руските учебници промиват мозъци, най-добре измитите ги виждаш тук, не можеш да ги убедиш в нищо....прекалено късно е
  • 2
    5
    Ха ха ха
    Веднага си личат троловете рубладжии. Ниско интелигентни коментари предимно с хейт и обиди. Явно като ги подбират вземат от кол и въже де що има мераклии за рубли.
  • -3
    4
    До 3
    А ти си намажи халката за всеки случай и сложи повечко вазелин, че очите ти ще хвръкнат от толкоз дирник-рация, доларов либераст такъв !
  • 2
    3
    Копейкин
    Бог да пази Русия и народа й от Путин. А иначе него и неговата клика никой не може да ги опази. Дори и да се съберат Христос, Аллах, Буда, Кришна и всички други известни и неизвестни божества не могат да го спасят. Очакво го съдбата на Хитлер, Милошевич, Саддам Хюссеин или Кадафи - все видни демократи, много мили и свидни на нашите русофили
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари