Здравният министър: Настоящите мерки са "меки" и са абсолютно достатъчни

1
България на този етап няма да разширява или въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция
България на този етап няма да разширява или въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция Снимка: БГНЕС

България на този етап няма да разширява или въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция

Настоящите мерки са "меки" и са абсолютно достатъчни. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг, проведен след среща с представители на експертните съвети по епидемиология, микробиология, инфекциозни болести и вирусология.

Току-що приключи срещата с експертните съвети по съветните медицински специалности вирусология, микробиология и имунология. След тази среща всички експерти се обединиха към настоящия момент мерките в България са абсолютно достатъчни. Те са „меки“ мерки. Няма нужда от тяхното разширяване или въвеждане на нови мерки за ограничаване на коровирусната епидемия у нас.

В последните две седмици се наблюдава намаляване на новозаболелите с 9,8 процента в България, в Португалия 15%, в Испания – 32%, в Словакия - 35%.

Наблюдава се увеличаване на новозаболелите в Кипър – с 389%.

Наблюдаваме увеличаването на заболелите от 15 до 29 години. През май са били 10%, през юни – 16%, през юли – 25%, посочи още Ангелов.

В момента у нас общия брой на заразените е 12 159, 829 са в болници. 712 са заразените медици. От тях 248 са лекари. 6684 човека са излекувани, 404 са починали.

Към момента се наблюдава проблем, в два дома за възрастни в Русе и във Враца.

Няма съществен натиск върху здравната система на България, увери проф. Ангелов и добави, че натискът се калкулира на базата на ежедневните новорегистрирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари