Затвор и конфискация грозят немеца, затънал с кемпер на Шофьорския плаж

5

Втори арест за немският гражданин, който затъна с кемпер на Шофьорския плаж.

Мъжът е задържан в петък отново, отказвайки и този път да изпълни полицейско разпореждане, информира БНР

Пожарна, преработена в кемпер, затъна в пясъка на Шофьорския плаж. Собственикът - немски гражданин, е бил арестуван в четвъртък, след като е отказал да съдейства на полицията. Сигнал за инцидента е подал концесионерът на съседния плаж, „Дюни Юг“, Стоян Василев.

"Собственикът е отказал и да подпише всякакви документи и протоколи за наложените му глоби и актове и в момента те правят едни много аматьорски опити да се измъкнат сами. Което няма как да се случи, според мен, без външна помощ. Тук е необходим вече тежък автомобил, товарен, с дълго въже, който от асфалта трябва да ги закачи и да ги издърпа. Няма друг вариант", поясни той.

На ивицата редовно паркират и български коли, които газят дюните, посочи Василев. В тази връзка той планира проект за подобен къмпинг в района, защото очевидно има нужда от подобен вид туризъм.

Областният управител Мария Нейкова е издала заповед на институциите да предприемат мерки за нагазилия в пясъка на Шофьорския плаж кемпер. Това е безобразие и трябва да го ограничим, категорична бе тя. След намесата на полицията, има данни за извършени престъпления, посочи проф. Нейкова и добави:

Екоинспекцията е сигнализирана. Областната дирекция на МВР също извършват своите действия, така че държавните институции действат в добър синхрон максимално експедитивно и много скоро ще видите, че има и резултати в тази посока. Няма да се толерира подобно безобразие. Крайно време е да се върне доверието на гражданите в институциите и да е видно, че България е правова държава и като такава законите трябва да се спазват от всички“, добави областният управител. 

В противен случай, законът ще бъде приложен в цялата му строгост, посочи Мария Нейкова.

Кемперът, влязъл на дюните на Шофьорския плаж още в понеделник, уточняват от полицията. В последствие е подаден сигнал, но созополските полицаи са посрещнати агресивно от германеца и той е арестуван в четвъртък за 24 часа. Съставен му е акт и е констатирано нарушаване на дюните, за което също му е издаден акт, но той е отказал да подпише постановленията. Не е приел е помощ, за да бъде изваден от пясъка, пояснява говорителят на полицията Цветелина Рандева:

Днес сутринта той се опита на собствен ход, заедно с приятелката си, да изведат автомобила чрез гребане на пясък и подлагане на метални предмети под гумите, което пък допълнително наруши целостта на друго място отново на пясъчните дюни, разположени в района“, поясни Рандева.

След това той се затворил в кабината си и отказал да се подчини на полицаите, за което е задържан за втори път, за 24 часа. Образувано е наказателно производство за неизпълнение на полицейско разпореждане и за умишлено увреждане на защитена територия. И за двете престъпления се предвижда затвор или глоби, в размер на няколко хиляди лева. Възможно е и да се конфискува кемперът в полза на държавата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари