Затруднено ли е преминаването на "Дунав мост"?

3
Заработи и буферен паркинг, от който се пропускат поетапно всички камиони
Заработи и буферен паркинг, от който се пропускат поетапно всички камиони

Българите отново преминават границата само след показване на лична карта

В сряда вечерта гръцките власти облекчиха режима на влизане на граждани от ЕС в страната. Те прецениха, че стопроцентовият контрол за гражданите на Европейския съюз вече не е нужен. Така българите вече отново преминават границата само след показване на лична карта.

След решението на властите в Гърция километричната опашка от автомобили се стопи само за около 2 часа. Днес ситуацията на границата е спокойна. Колите се пропускат много по-бързо.

Единствено гражданите на трети страни преминават по-бавно през пункта, тъй като те трябва да удостоверяват къде ще отседнат. Правят им се и тестове за коронавирус. Колоната от тежкотоварни автомобили обаче достига около 6-7 км.

За пореден ден има колони от автомобили и на границата с Румъния. Километричните опашки на "Дунав мост" блокираха достъпа и до Русе в сряда, предаде NOVA.

В четвъртък обаче тапи не се образуват, тъй като движението се регулира от „Пътна полиция”. Образуваха се само кратки задръствания. Заработи и буферен паркинг, от който се пропускат поетапно всички камиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари