Движението по Дунав мост ще е в едно платно до 22 декември

1
В момента товарните автомобили чакат шест часа на граничния контрол
В момента товарните автомобили чакат шест часа на граничния контрол

В момента товарните автомобили чакат шест часа на граничния контрол

Румънските власти предупредиха шофьорите: Движението по Дунав мост ще е в едно платно до 22 декември заради ремонт.

Движението по "Моста на дружбата" (Дунав мост) Гюргево – Русе, България, ще се извършва в една лента до 22 декември, поради ремонтни дейности на дилатационните фуги от българската страна на моста, съобщиха румънските медии и предупредиха шофьорите, предаде Фокус.

В момента товарните автомобили чакат шест часа на граничния контрол, за да преминат в Република България.

"Териториалният инспекторат на Гранична полицияГюргево е уведомен от Съвместния контактен център – Гюргево за това, че започналите на 20 ноември 2023 г. ремонтни дейности на дилатационните фуги на моста между Русе и Гюргево ще продължат и през следващия период и трябва да приключат на 22.12.2023 г. Дотогава движението по моста ще бъде временно реорганизирано, ремонтните дейности ще се извършват през деня, като движението в района ще се осъществява в една лента, сигнализирана с пътни знаци", се казва в прессъобщение, разпространено във вторник от ГКПП "Гюргево" и цитирано от Digi24.

"Имайки предвид, че движението през съоръжението при ГКПП "Гюргево" ще се осъществява затруднено, ГКПП Гюргево е предприело всички мерки за безпроблемно движение през пункта, но препоръчва водачите на транспортни средства да използват и останалите ГКПП на границата с България. В момента времето за изчакване на граничен контрол през Гюргево за леки автомобили е 20 минути както на вход, така и на изход от Румъния, а за товарни автомобили чакането е 360 минути на изход от Румъния и 40 минути на влизане в страната", уточняват властите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари