Защо крадат регистрационните табели на украински коли във Варна?

2
В града се обсъждат различни версии за причините за посегателствата
В града се обсъждат различни версии за причините за посегателствата Снимка: БНТ

Откраднаха регистрационните табели от автомобилите на украинските бежанци във Варна

Според инспектор Методи Христов от полицията в града от началото на годината има 7 сигнала за подобни кражби. В момента текат издирвателни мероприятия. Табелите се обявяват за издирване в България, както в Шенгенското пространство и Интерпол.

В града се носят различни слухове защо са откраднати регистрационните номера. Според някои украинските граждани не дължат такса за синя зона и затова възмутени граждани са им взели табелите. Това обаче не е истина, защото те дължат такса и не се ползват със специални преференции. Според други хора в социалните мрежи тези табели ще се използват, за да бъдат сложени върху автомобили, с които после ще се извършат престъпления.

Украински граждани се свързват с екипа на БНТ и казват, че вече са си поръчали нови табели, които трябва да пристигнат с куриерска фирма.

Областният управител Благомир Коцев заяви вчера, че се търси решение с паркирането на украинските автомобили, защото на различни места във Варна вече стават конфликти. Обмисля се създаването на буферни паркинги.

"Доста варненци се дразнят на факта, че из града циркулират украински коли и нарушават правилата за движение", каза Коцев.

Предвижда се един от буферните паркинги да се намира на варненското пристанище, където украинските коли ще спират свободно и няма да пречат на паркирането във Варна.

От днес, за да се улесни работата на бежанския център в Двореца на култура и спорта, в района спира да действа синята зона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    До 2
    Убедих се,че злобата и зависта почивен ден нямат!
  • 4
    2
    Ala bala
    В неделя на крайбрежната алея в Балчик беше пълно с разхождащи се бежански и бежанци с добре фризирани кученца във видимо весело ваканционно настроение а на паркинги те пред хотелите на първа линия с паркиран скъпи джипове.
  • 17
    1
    хахаха
    Честито на Варненци ! Тимаджиите да ви оправят, те и без друго са собственици на града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари