Започва ремонтът на 20 детски площадки в Русе

0
Съществуващите детски съоръжения са стари, частично деформирани, без съвременен дизайн
Съществуващите детски съоръжения са стари, частично деформирани, без съвременен дизайн

В Русе започват ремонт на 20 детски площадки.

Изпълнителят е избран. Това е дружество по закона за задълженията и договорите "Русе строй 2018". Договорът е подписан вчера и е на стойност 435 291 лв. без ДДС, пише Actualno.

Шест от площадките, чието обновяване предстои, са в централната градска част, 7 са в ЖК "Възраждане", 3 в ЖК "Здравец", по една в ЖК "Изток" и "Родина", 2 в ЖК "Дружба 3". Състоянието им не отговаря в пълна степен на изискванията за безопасни условия на игра, се сочи в документацията.

Съществуващите детски съоръжения са стари, частично деформирани, без съвременен дизайн. Елементите не създават условия за разнообразни игрови занимания. Настилките са преобладаващо асфалтови и бетонни, а на част от площадките липсват настилки. Състоянието им е влошено, като неравностите по повърхността им са предпоставка за наранявания при игра.

Част от съоръженията са монтирани на земен терен. Липсват ограждания на площадките съгласно изискванията в наредбата. Парковата мебел е недостатъчна, в по-голямата си част е деформирана. Част от тях не са осветени.

За обновяване на всяка от детските площадки общината има отделен технически и инвестиционен проект. Най-общо ремонтите включват демонтаж на негодни стари съоръжения и монтиране на нови, паркова мебел и ограда и осигуряване на зона за безопасност около всяко съоръжение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари