Започва дело срещу полицая, прегазил дете на пешеходна пътека в с. Братаница

0
7-годишната Моника загина на 19 юли 2021 г.
7-годишната Моника загина на 19 юли 2021 г. Снимка: Емил Кацаров / bTV / архив

Окръжния съд в Пазарджик започва дело срещу полицая, който блъсна и убил дете на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание тази сряда.

43-годишният полицейски служител от сектор БОП Владимир Панайотов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на пътя. На 19 юли 2021 г., той блъсна и уби със служебен автомобил 7-годишно момиченце на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница, пише БНТ.

Според обвинителния акт на окръжната прокуратура в Пазарджик към момента на инцидента Панайотов е шофирал служебна "Шкода" с не по-малко от 73.30 км/ч. в населено място при ограничение от 50 км/час. Освен това той се е движил в лявата лента за движение на пътя, т.к. в дясната автомобилите се движели с ниска скорост, или спирали, заради пешеходна пътека, по която преминавали две деца.

На около 40 метра от пешеходната пътека шофьорът забелязал пешеходците. Поради високата скорост на движение той не успял да спре навреме и блъснал преминаващото по пътеката 7-годишно дете. След удара автомобилът изминал 14 метра, качил се на левия тротоар и спрял.

Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според медицинската експертиза момичето е починало от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна травма.

Свидетелството на Владимир Панайотов за управление на МПС е отнето, а спрямо него е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари