Владимир Панайотов призна вината си за смъртта на малката Моника

1
Надяваме се да получим ефективна присъда. Надеждата умира накрая, каза бащата на погубеното момиченце
Надяваме се да получим ефективна присъда. Надеждата умира накрая, каза бащата на погубеното момиченце Снимка: БНТ

Не мога да върна времето назад, колкото и да искам, нямам такава сила, каза в съда бившият полицай

Бившият полицай Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника със служебен автомобил на пешеходна пътека в село Братаница, призна вината си в съда и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура.

В съдебната зала той изрази съжаление, че е надценил служебната си дейност и така се е превърнал в убиец на едно малко дете, информира БНТ.

"Не мога да върна времето назад, колкото и да искам, нямам такава сила", каза още Панайотов.

Днес в Окръжния съд процесът срещу него започна отначало. Припомняме, че първата съдебна инстанция му постанови присъда от 4 години 8 месеца затвор.

Апелативният съд в Пловдив обаче намали наказанието на 3 години условно. Последва решение на Върховния касационен съд, с което намалената присъда бе отменена поради явна несправедливост на наказанието и върна делото отново в Пловдив.

Нов състав на Апелативния съд взе решение да го върне на първа инстанция, за да се допълни обвинителния акт и делото да тръгне отначало.

И днес, преди да започне заседанието, роднини и близки на Моника, се събраха на протест пред Съдебната палата в Пазарджик с искане за справедливост.

"Днес са точно две години и половина, 19-и, да помисли какво е направил преди две години и половина и какво е говорил и сега да си потвърждава думите. Да престане вече да ни разиграва и да протака тези дела. Да се признае за виновен, съдът да реши да му даде присъдата, която му е от закона", заяви Блага Калоферова, майка на Моника.

"Надяваме се да получим ефективна присъда. Надеждата умира накрая", каза още Марин Калоферов, баща на Моника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари