Започна изграждането на най-сложния железопътен проект в Румъния

0
Строят четири тунела от над 24 км през Карпатите за железопътната линия Брашов - Сигишоара
Строят четири тунела от над 24 км през Карпатите за железопътната линия Брашов - Сигишоара Снимка: Facebook

Строят четири тунела от над 24 км през Карпатите за железопътната линия Брашов - Сигишоара

След приключване на строителните работи скоростта на влаковете ще се увеличи до 160 км/ч.

Компанията Aktor, част от асоциацията RailWorks, вече донесе в Ракош, в окръг Брашов, първия TBM, машина, способна да изкопава 15 метра на ден. Те ще работят 6 дни в седмицата, 24 часа в денонощието със специализирани екипи

Проектът се състои от четири тунела с обща дължина над 24 км, които ще бъдат прокопани с 4 TBM (машини за пробиване на тунели), които струват над 70 милиона евро за изграждането на железопътната линия Брашов - Сигишоара.

Представители на "Актор" поставиха румънския флаг на четирите машини, които ще прекосят Карпатите. Имената на 4-те TBM, имената на децата на инженерите, които участват в този проект с голям технически мащаб! 4-те TBM се наричат ​​АЛЕКСИЯ, МЕЛИНА, ЕВЕЛИНА и КАТЕРИНА.

Според CFR SA разстоянието от 128 км между Брашов и Сигишоара ще бъде изминато само за един час, в сравнение с настоящите два часа.

Железопътните участъци Brașov-Apața и Cața-Sighisoara, съответно Apața-Cața, в момента се модернизират от RailWorks Association, сформирана от Alstom, Arcada, Aktor, Euroconstruct Trading 98, съгласно договор, подписан между CNCF CFR SA и Railworks Association през 2020 г. договор за изпълнение на работите по модернизация на лотове 1 и 3 от железопътния участък Брашов – Сигишоара с прогнозна стойност 2,9 милиарда леи. Също така, за лот 2, Apața-Cața, Railworks Association спечели договора в края на 2019 г. на стойност 2,72 милиарда леи. Общата стойност на проекта е 1,2 милиарда евро.

Железопътният проект Брашов - Сигишоара се смята за един от най-важните инфраструктурни проекти в Румъния, тъй като е част от коридора Рейн - Дунав и европейската транспортна мрежа. Това ще допринесе за икономическото развитие на района, ще увеличи мобилността и ще подобри връзките между историческите региони Трансилвания и Мунтения.

Изграждането на четирите тунела представлява истинско предизвикателство за участващите инженери и строители, тъй като те трябва да бъдат прокопани в трудна среда, в планинския район на Карпатите. Използването на TBM обаче значително ще намали времето и разходите за строителство.

В допълнение, модернизацията на железопътния участък Брашов - Сигишоара ще допринесе за повишаване на туристическата привлекателност на района, предлагайки възможност за изследване на природните красоти на Карпатите, както и на културно-историческото наследство на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    daskal
    Ми като си нямат Бойко Борисов - от скука строят мостове, тунели и пътища. Нещастници!
  • 12
    3
    До 1
    Даже и трети мост около гр. Мартен на река Дунав щяхме да строим. Само дето не се разбра дали пред или след построяването на автомагистралата ще стане, ама нали са го обещали?
  • 10
    2
    До градския под № 1
    Не си прав градски, ето примерно министъро . дедо Еконтий искаше да строи тунели, мостове, магистрали. Десетина тунела под Стара планина, поня 4-5 моста над Дунава. По поръка на партийния си шеф Киро Арварда щеше да се строи магистралата Враца - ШУМЕН - Видин. А сам дедо Еконтий обичаше да пие кафето си на ЖП гара Етрополе. Докато ние говорим "на едро" простотии, северните ни комшии действат. Докато ние няма да подкрепим правителство с ГЕРБ и ДПС в първия мандат, ние ще подкрепим правителство с ГЕРБ и ДПС във втория мандат. Държавата е пред фалит, нямаме бюджет, но още не сме избрали ръководство на парламентарните комисии, за да се гледа бюджета. Ами при това положение дали въобще е необходим парламент с 240 хрантутника в него. ХОРА, ВРАЗУМЕТЕ СЕ!! БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД КАТАСТРОФА!! Не знам разбирате ли какво ще последва, ако не се приеме бюджет и спрят плащанията. Ако няма заплати и пенсии, ако няма пари за майчинство. Как мислите, дали ще остане нещо цяло и неразрушено в голямото село, наречено София?
  • 23
    1
    русенец
    А ние ще строим тунели под Шипка, ама друг път. И магистрала Русе-Търново ще правим след това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари