Задържаният мъж в Поморие е бивш полицай

0
Барикадиралият се бил психически неустойчив
Барикадиралият се бил психически неустойчив

Задържаният мъж в Поморие е бивш полицай.

Той бе обезвреден с помощта на Специализираните полицейски сили, след като се барикадира с оръжие в дома си.

"Имаме чувството, че се снима филм за опасен бандит, но всичко е реално. Намираме се в т. нар. Гръцка махала, където е пълно с туристи, униформените тичат наоколо и се прегрупират, усеща се, че има напрежение", разказаха очевидци преди мъжът да бъде задържан, пише Флагман

Драмата се разиграла в близост до едно от най-посещаваните заведения в Поморие - ресторант "Американеца". По-рано в центъра на града е възникнал скандал между няколко души, след което един от тях - бивш служител на РУП - Поморие - Йордан Т. е хукнал към дома си, заплашвайки, че може да се случи нещо непредвидено.

Барикадиралият се бил психически неустойчив, бил освободен от системата поради тази причина. Заплашвал, че може да се случи нещо фатално, ако опитат да го обезвредят. 

За щастие Йордан е обезвреден бързо и няма пострадали граждани.

Ето и официалната информация от МВР:

"42 годишен жител на гр. Поморие, въоръжен с огнестрелно оръжие е задържан от служители на „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас след три часови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали.

В 13:48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на ул. „Княз Борис I”, като спречкването било между него и двамата му родители.

Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42 годишния мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, като майка му успяла да излезе от къщата. Баща му / трудноподвижен/ останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира.

Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Към момента 42 годишния помориец е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари