Съседи стартираха подписка срещу полицая, който ги заплашва с пистолет

1
Венцислав Мазнев е отстранен от работа и служебното оръжие му е отнето
Венцислав Мазнев е отстранен от работа и служебното оръжие му е отнето Видео: bTV

Абсолютно недопустимо е да вадят оръжие в междусъседски спорове, категоричен е министър Демерджиев

Съседите на полицая, който ги заплашвал с пистолет, започват подписка срещу него. Казусът повдигна и въпроса - могат ли униформените да разполагат със своите служебни оръжия в извънработно време?

Вече ви разказахме как заради забележка за отрязани дървета Венцислав Мазневполицай в столичното 6-то районно управление, вади пистолет, зарежда го и го насочва към свои съсед, припомни bTV.

След последния случай от 12 февруари Мазнев е отстранен от работа и служебното оръжие му е отнето.

Не трябва да го оставят в каса, могат да го носят със себе си. Да го използват в междусъседски спорове или други подобни случаи обаче е абсолютно недопустимо. И подобно поведение няма да се толерира“, коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Милен Иванов бивш зам.-ректор на Академията на МВР казва, че дори в почивния си ден, полицай може да използва пистолета си. „Той е длъжен и правомерно може да се намеси, ако е свидетел на престъпление“, уточнява Иванов.

А от инструкция на МВР става ясно, че униформените не трябва да носят оръжията си в два случая: при ползване на законоустановен отпуск или при пътуване извън страната, когато не са налице необходимите условия за съхраняване и опазване на служебното оръжие.

Според Милен Иванов налице е и друг проблем. Липсват периодични психотестове на полицаите.

Минавате си първия психопреглед при участието в конкурса и оттам нататък може никога повече да не минете такова профилиране. Независимо от психическото състояние на човека“, пояснява Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    селянин
    Дайте статистика, колко пъти, някой от тия тюфлеци, е използвал служ. оръжие за да предотврати престъпление, в извън работно време. Ама няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари