Полицай заплашил съседите си с оръжие в София

1
През последните месеци хората са виждали полицая предимно на улицата с униформа и резачка в ръка
През последните месеци хората са виждали полицая предимно на улицата с униформа и резачка в ръка

През последните месеци хората са виждали полицая предимно на улицата с униформа и резачка в ръка

Нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх. След последния случай - служителят на реда е отстранен.

Последната опасна ситуация е отпреди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство. За случая е подаден сигнал на телефон 112. За всичко това разказаха хора в квартала пред камерата на bTV, като повечето от тях не пожелаха да застанат пред камерата от страх.

Наричаме този мъж Иван. Той е единственият, съгласил се да разкаже публично за случилото се. От съображения за сигурност крие лицето си.

„Все пак това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан психически, дали като ги приемат на работа - имат някаква база за избор на тези хора“, казва Иван.

От години той живее в близост до улица „Монтевидео“ в София. Един от съседите му е мъж на име Венцислав Мазнев. Той не е особено контактен, казват живеещите в района. През последните месеци са го виждали предимно на улицата с униформа и резачка в ръка.

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава Венцислав вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си. „И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там“, казват съседи.

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и му е отнето служебното оръжие.

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

В квартала посрещат журналистите с предупреждение. „Той е опасен, може да ви застреля. Той си е полицай, ама от ония полицаи. Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На много хора“, обясниха съседи.

В дома на униформения не открихме никого. По информация е служител на охранителна полиция.

Материалите по случая вече са докладвани и на следовател, и в прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Дгд
    Поредното комплексирано полицайче(лайно)
  • 9
    1
    Балканеца
    В милицията такива ги приемат с предимство. В нормална държава ще си стои на топло зад решетките дълго време, но в Кочинлания утре може и да го повишат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари