Задържаха трима измамници в Русе

4
Чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени, за които искали плащане на аванс
Чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени, за които искали плащане на аванс Снимка: БГНЕС / архив

Действията са реализирани на 16 ноември 2022 г. от служители на ГДНП и областните дирекции в Стара Загора и Русе

Полицейската операция е предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама. На територията на Русе са задържани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24-годишен от село Камен, Великотърновско.

Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването. Установена е схемата, по която задържаните са действали - чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора.

Полицията отново напомня: авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари