За 10 часа построиха нов мост в Мелник

1
Старият бе отнесен от ударната вълна от придошлите води на река Мелнишка
Старият бе отнесен от ударната вълна от придошлите води на река Мелнишка Снимка: БГНЕС

Ново мостово съоръжение над река Мелнишка беше изградено за рекордните 10 часа, след като ударната вълна от придошлите води разрушиха временния мост по обходния път за най-малкия град в България. 

От сутринта екипи на областно пътно управление и фирмата, която ремонтира основния път до курортното селище, са на място и въпреки буйните води успяха да поставят бетонни панели и да свържат пътното трасе с нов мост, предава БНР

Местни жители коментираха, че при рехабилитацията на пътя, която предвижда и изграждането  на изцяло нов мост преди входа на града, е била допусната грешка с разрушаването на стогодишния  каменен мост, който макар и стар, е трябвало да бъде запазен до  края на строителните дейности. 

Движението по пътя към и от Мелник е възстановено.

По-рано днес кметът на общината Атанас Стоянов каза:

Ситуацията не е лека с оглед метеорологичните условия. Наистина, много, много вода, много по-сериозен дебит и това е причината за разрушаването на този временно мостово съоръжение. В момента фирмата е на място. Работи се усилено с необходимата техника, правим всичко възможно да има ново, по-трайно мостово съоръжение, което да обслужва и жителите, и гостите на Мелник и мелнишкия регион. Мисля, че този проблем ще бъде овладян и ще бъде решен в рамките на няколко часа и ще бъде пуснато отново движението".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари