Язовец изкопа съкровище от древни монети в Испания

2
Гладната животинка се е натъкнала на 209 монети от III-V век от новата ера
Гладната животинка се е натъкнала на 209 монети от III-V век от новата ера

Гладната животинка се е натъкнала на 209 монети от III-V век от новата ера

Гладен язовец открил най-голямото съкровище от древни монети, намирано някога в пещери в Северна Испания, съобщи „Гардиън”.

В района на испанската община Градо, провинция Астурия, са открити 209 монети от III-V век от н.е. Някои от тях са изработени в Константинопол и Солун. Най-голямата монета тежи осем грама и съдържа 4% сребро и по всяка вероятност е сечена в Лондон, съобщи БГНЕС.

Съкровището е открито близо до дупката на язовеца. Експертите смятат, че обилните снеговалежи по време на бурята Филомена през януари 2021 г. са принудили обитателя ѝ да копае дупка в земята в търсене на храна. Язовецът се е надявал да намери ядливи плодове или червеи, но вместо това се е натъкнал на монети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари