Всяка втора фалшива банкнота е от 20 лева

1
202 фалшиви банкноти са установени през първите три месеца на тази година
202 фалшиви банкноти са установени през първите три месеца на тази година Снимка: Dunavmost

202 фалшиви банкноти са установени през първите три месеца на тази година

Това показват данните на БНБ, информира PARITENI.bg

Половината или 94 от тях са 20-левови банкноти, а 85 – 50-левови.

18 от неистинските банкноти са от 10 лева, а само 5 – са банкноти по 100 лева. Най-много фалшиви банкноти са хванати в последните три месеца на миналата година, показват още данните на БНБ.

Именно това са и месеците, когато българите пазаруват най-много заради коледните празници и различните разпродажби покрай тях. Тогава са установени общо 318 фалшиви банкноти, като 175 са неистинските петдесетолевки, а 92 са банкнотите от 20 лева.

По празниците в края на миналата година са установени и рекордно количество неистински монети – 475 броя, като почти всички са по 50 стотинки. За първите три месеца на тази година фалшивите монети са едва 42.

Общо над 552 милиона са банкнотите в обращение към края на март, като близо 99 000 са тези с номинал 100 лева, а близо 211 млн. броя са от 50 лева което показва, че се запазва тенденцията хората да носят повече едри банкноти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари