Времето остава прохладно

0
Утре облачността ще бъде променлива, максималните температури ще са между 23° и 28°
Утре облачността ще бъде променлива, максималните температури ще са между 23° и 28°

Утре облачността ще бъде променлива, максималните температури ще са между 23° и 28°.

Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция „Фокус”.

През нощта и утре облачността ще бъде променлива. На отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в крайните югозападни райони до 30°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В сутрешните часове ще духа до умерен вятър от север, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-североизток. Максимални температури 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има по-често значителна облачност и на отделни места в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа до умерен по високите части временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 12°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юли и през деня ще остане без съществена промяна.

В четвъртък ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България. Температурите ще започнат да се повишават. В петък и събота времето ще е слънчево и почти тихо, около и след обяд - горещо. Дневните температури ще достигнат 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари