Волен Сидеров поиска Валери Симеонов да се извини

0
Сидеров направи в съобщение от името на парламентарната група на Обединените патриоти
Сидеров направи в съобщение от името на парламентарната група на Обединените патриоти Снимка: БГНЕС

Председателят на „Атака“ Волен Сидеров поиска лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов да се извини за „грубите и недопустими нападки“ и „нанесените обиди“, отправени към руския патриарх Кирил.

Това Сидеров направи в съобщение от името на парламентарната група на Обединените патриоти, в качеството си на неин председател. В Обединените патриоти влизат „Атака“, НФСБ и ВМРО, а Симеонов е съпредседател на коалицията.

В текста се казва, че парламентарната група се разграничава от думите на Валери Симеонов.

Вижте пълния текст на съобщението от Сидеров:

„ПГ на ОП се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по БНТ срещу главата на най-голямата православна църква в света.

Смятаме, че е недопустим подобен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна църква Кирил, който беше приет официално от премиера на Република България Бойко Борисов, президента Румен Радев и отслужи заедно с българския патриарх Неофит празнична литургия по случай 140 г от Освобождението на България от турско робство.

Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция Обединени патриоти в българското правителство да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари