Владимир Путин се извини на Вучич и Сърбия

0
Предложените извинения показват, че руските власти уважават лично и цяла Сърбия
Предложените извинения показват, че руските власти уважават лично и цяла Сърбия Снимка: ТАСС

Руският президент Владимир Путин и руският външен министър Сергей Лавров се извиниха на сръбския президент Александър Вучич за скандалната публикация на Мария Захарова във Фейсбук. Вучич разказа за това в ефира на сръбския телевизионен канал RTS.

"Нито президентът Путин, нито Лавров никога не са ми се извинявали за нищо, но за Захарова да", каза сръбският президент. Според него Путин е проявил благоприличие и подчерта, че руската държава не стои зад поста на Захарова. Предложените извинения показват, че руските власти уважават лично и цяла Сърбия, каза Вучич.

По-рано, на 5 септември, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова публикува фотоколаж на страницата си във Фейсбук, в горната част на която е изобразен Вучич, седнал на стол пред бюрото на американския президент Доналд Тръмп в Овалния кабинет по време на преговорите, а в долната част - кадър от филма „Първичен инстинкт ". В същото време Захарова сравнява стола, на който седи Вучич, със стол за разпит.

Ден по-късно сръбският президент коментира поста, като го нарече "примитивен и вулгарен". "Мария Захарова каза най-много за себе си", каза Вучич в интервю за сръбското радио Pink, отбелязвайки, че не възнамерява да ѝ отговори. По-късно говорител на руското външно министерство редактира нейната публикация и заяви, че тя е тълкувана погрешно. Кремъл заяви, че инцидентът е недоразумение.

По време на посещението си във Вашингтон сръбският президент Вучич подписа споразумение с ръководителя на косовското правителство Авдула Хоти относно икономическото сближаване на двете страни, което бе сключено с посредничеството на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари