Венци Чикагото учреди партия „Промяна“ в Русе

0
Народна патриотична партия „Промяна“ е учредена днес в Русе
Народна патриотична партия „Промяна“ е учредена днес в Русе

Народна патриотична партияПромяна“ е учредена днес в Русе, съобщи инициаторът Венцислав Ангелов, известен и с прякора си Чикагото. Това е станало в зала „Дунав“, където в 12.00 часа са се събрали поддръжниците на идеята. Опитът партията да бъде създадена е втори, след неуспехът през есента. Ангелов заяви, че горепосоченото име на новата политическа сила е запазено на негово име в Софийски градски съд.

За успешното постигане на целта в присъственият списък са се подписали 687 души, при нужни по закон 500. Някои от тях само са минали, за да направят това, а други са останали, обясни Ангелов. Голяма част от тези, които са дошли набързо, са предпочели да постъпят така, защото не са от Русе и са бързали да се прибират в градовете си. Сред тях, по думите на Венцислав Ангелов, е имало граждани на Бургас, Варна и дори Гоце Делчев, но най-много са били русенците.

По-рано днес пред Пантеона на възрожденците поддръжници на идеята за учредяване на политическата сила направиха митинг, на който почетоха паметта на загиналите за българскта свобода. След това те тръгнаха на „Поход на промяната“, чийто маршрут приключи в зала „Дунав“.

Преди това Ангелов каза пред журналисти, че в България ще има истинска промяна и се обърна към всички управляващи с апел да оставят него и съмишлениците му на мира, защото са обикновени хора, които искат да живеят нормално. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари