Великобритания подкрепи България за шпионския скандал

0
Лондон: Заставаме до България срещу злонамерената активност на Русия
Лондон: Заставаме до България срещу злонамерената активност на Русия Снимка: АП / БТА

Лондон: Заставаме до България срещу злонамерената активност на Русия

Великобритания също подкрепи България за действията ѝ в рамките на шпионския скандал, при който стана ясно, че високопоставени държави служители са изнасяли секретни данни в полза на Русия.

В Туитър британският външен министър Доминик Рааб написа: "Великобритания подкрепя България срещу зловредната дейност на Русия, която цели да подкопае суверенитета на нашия съюзник в НАТО. Напълно заставаме зад българските усилия да разбият предполагаем шпионски кръг и в това, че страната е предприела действа за преустановяване на злонамерените действия на Русия на нейна територия".

Българската прокуратура съобщи вчера, че шестима българи са обвинени в шпионаж в полза на Русия, включително високопоставени служители на министерството на отбраната и военното разузнаване.

Според обвинението престъпната група е била ръководена от бивш началник във военното разузнаване, завършил школата на ГРУ, когото прокуратурата нарече „Резидента“. Той е вербувал лица, които са имали достъп до класифицирана информация, важна за нашата страна, ЕС и НАТО.

Главният прокурор Иван Гешев нарече акцията по разкриването на групата за шпионаж в полза на Москва „безпрецедентна в новата ни история“. А също така и в европейската.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари