Васил Велев: Никакви свръхданъци няма да компенсират свръхразходите на политиците

0
Председателят на АИКБ е защитник на временното увеличение на ДДС на 22%
Председателят на АИКБ е защитник на временното увеличение на ДДС на 22% Видео: NOVA

Председателят на АИКБ е защитник на временното увеличение на ДДС на 22%

Никакви свръхданъци, свръхпечалби или свръхприходи няма да компенсират свръх безотговорните свръхразходи на свръхпопулистките народни събрания”. Това заяви предаването „Офанзива” по NOVA NEWS председателят на АИКБ Васил Велев.

Повод за твърдението му са обявените данъчни промени от Министерството на финансите и т.нар. еднократен данък „свръхпечалба”.

Смятаме, че трябва да се намалят свръхразходите. Имаме 92% ръст на пенсиите при 32% инфлация от 2019 г.”, каза Велев и допълни, че сме изпреварили ЕС и ОИСР по ръст на пенсиите, които се съотнасят със заплатите.

Продължаваме ли по същия начин, ние ще фалираме до две години”, заяви Велев в подкрепа на искането си за свиване на разходите на национално ниво.

По думите му с 10,5 млрд. повече е иззето от предприятията заради поскъпването на цената на тока. „Възстановени са 6 млрд. От нас е надвзето и невъзстановено 4,5 млрд. (лева). Ако беше възстановено всичко надвзето, щяхме да имаме инфлация като във Франция”, обясни Велев.

За домакинствата цената на тока е 82 лева, за предприятията е над 200 лева на мегават час. В света е обратното. Протестът е крайна мярка, за бизнеса не е логично да протестира”, каза представителят на работодателите.

Той обясни, че депозитите в банките са с по-малко проценти, отколкото инфлацията. Имаме 112% ръст на разходите в бюджетната сфера.

Като временна мярка бихме предложили ДДС да се увеличи на 22% като временна мярка. Като направим ДДС по-малко или нулево, ние подпомагаме богатите, защото те консумират повече. Според него тези 2% увеличение на ДДС ще поправи грешките на политиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари