Бизнесът предлага бойкот на австрийските стоки и услуги

1
България трябва да наложи вето на австрийски инициативи, заяви Васил Велев
България трябва да наложи вето на австрийски инициативи, заяви Васил Велев Видео: NOVA

Бихме подкрепили по-твърда реакция на правителството относно Шенген, коментира председателят на УС на АИКБ

"Шенген, еврозоната и ОИСР са топ приоритети за българския бизнес. Те ще ускорят икономическия растеж и ще подобрят качеството на живот у нас. След като положихме всички усилия и отговаряме на изискванията за Шенген, защо не сме равни с другите?". Така Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, коментира приемането ни в Шенген само по въздух и вода.

В ефира на „Здравей България” по NOVA той каза, че пропуснатите ползи за страната ни са над 1 млрд. годишно.

Ние бихме подкрепили по-твърда реакция от страна на правителството. Защо не наложим вето на някоя австрийска инициатива? Трябва да има призиви за непазаруване на австрийски стоки и неползване на австрийски услуги. Трябва да има и правителствена, и обществена реакция", попита Велев. Той уточни, че трябва да се търсят такива средства за въздействие, които да дадат мотив на политически фактори в Австрия да променят позицията си.

Според Велев България е показала, че е равна с останалите, но бива третирана като второ качество. „Това е неприемливо за българския бизнес и ние настояваме за по-твърда реакция”, посочи Велев.

По думите му австрийският транзитен транспорт трябва да бъде контролиран по-добре - така, както иска Австрия.

Велев допълни, че според него държавата не се възползва максимално от предимствата на географското си местоположение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    що на българския
    казан няма дяволи-пазачи?!?
  • 7
    2
    Ко?
    И за чий чеп аз пък ще бойкотирам австрийски стоки и услуги? Аз от австриец зло не съм видял. Виж, за "българския бизнес" мога есе да напиша. Ще си зареждам от ОМВ, ще си пазарувам от Била и изобщо не ми дреме, че "българския бизнес" не може да си подменя колата всяка година.
  • 3
    1
    Русе
    Подкрепям бойкотът на австрийските инвестиции в България: Vienna Insurance Group (VIG), Kronospan, OMV, REWE/Billa, Wienerberger, STRABAG, Raiffeisen, Knauf, UNIQA!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари