Ваксинациите ще се превърнат във визи

0
За да летиш със самолет, ще трябва да си ваксиниран
За да летиш със самолет, ще трябва да си ваксиниран Видео: Bulgaria ON AIR

В самолета след ваксинация - при какви условия ще можем да пътуваме и какви последици остави пандемията след себе си за авиокомпаниите?

"Не може, а ще стане така - авиокомпаниите ще искат да си ваксиниран, за да летиш. Ваксинациите ще се превърнат във визи. Австралия беше първа, в Европа тепърва предстои." Това заяви в "България сутрин" авторът и водещ на предаването "Авиошоу" Александър Богоявленски.

"Толкова е зле положението, че авиокомпаниите прибягват до нестандартни решения, за да покриват своите разходи - самолети ресторанти, станаха популярни и полетите за никъде", посочи Александър Богоявленски.

По думите му фалитите и проблемите в авиацията тепърва ще се разрастват.

"По-либерални изглеждат мерките само по заблудени места като България. Няма втори локдаун - той е един. В Европа кризата изобщо не е овладяна, докато Азия бавно и мъчително се възстановява", коментира още водещият пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че над милион и половина вече са засегнатите.

"Не е за подценяване това, което се случва. Някои определят това като най-дълбоката криза за авиацията. 107 години авиация и попадаме във водовъртеж, ако искаме да пътуваме, трябва да се стегнем. Авиосекторът ще се възстанови от кризата, но много бавно", отбеляза Богоявленски.

По неговото мнение отговорността е на цялото общество.

"Тази криза ни показва колко дълбока може да бъде нашата свързаност", каза авторът на "Авиошоу" и добави, че никой не е бил подготвен в авиоиндустрията, но някои вече успяват да се справят със ситуацията.

"В последствие ще се оскъпят полетите, за пътниците крайната цена ще поскъпне", посочи Александър Богоявленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари