В Русе ще се дискутира "интеграцията" на ромите

0
За участие в дискусионните форуми са поканени представители местни власти, НПО, читалища и представители на ромската общност
За участие в дискусионните форуми са поканени представители местни власти, НПО, читалища и представители на ромската общност

Дискусионни форуми по ромските политики ще проведе Клуб „Отворено общество“- Русе в периода от 10-25 юни 2015г. в 8-те общини на Русенска област.

Събитията са  част от проекта „Гражданско участие в интеграционната политика“, който клубът реализира в партньорство с Областна администрация Русе и с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014г.

За участие в дискусионните форуми са поканени представители на общинските съвети/комисии по интеграционна политика, местни власти, НПО, читалища и представители на ромската общност.

Целта на тези срещи е да бъдат обсъдени мерките за интеграция на ромите, които общините предвиждат в периода 2015- 2020 г.

Всички предложения ще бъдат обобщени в доклад и ще бъдат представени пред Областния и Националния съвети за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси .

Срещите ще се провеждат по следния график:

Ценово – 10 юни

Борово – 11 юни

Сливо поле – 16 юни

Иваново – 17 юни

Русе – 18 юни

Две могили – 19 юни

Ветово – 23 юни

Бяла – 25 юни

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари