В Испания изгониха от апартамент, обитател, отглеждащ 110 котки

0
Очевидно стопанинът е взел двойка котки преди три години и оттогава те се размножават
Очевидно стопанинът е взел двойка котки преди три години и оттогава те се размножават

Благотворителните организации за животни в Южна Испания спешно търси дом за 110 котки в събота, след като те и собственикът им бяха изгонени от апартамент в района на Валенсия, пише британският вестник The Guardian, предава Фокус.

Спама Сафор, приют за животни в югоизточния крайморски град Гандия, първоначално е смятал, че в апартамента има само 96 котки. Но до събота вечерта благотворителната организация заяви, че е отстранила общо 110 котки и спешно се нуждае от помощ, за да ги приюти „поне докато не бъдат ваксинирани или стерилизирани“.

Котките бяха останали без дом, след като те и собственикът им бяха изгонени от апартамент в града с размери 100 кв. м, казаха те.

"Очевидно собственикът е взел двойка котки преди три години и оттогава те се размножават", каза Салвадора Тормас, която работи с приюта, пред AFP.

Благотворителната организация заяви, че няма достатъчно място, за да ги вземе всички, тъй като в приюта вече се помещават около 200 котки.

Тормас каза, че са събрали 48 от котките в петък и ще получат останалите по-късно в събота с помощта на собственика, когото тя описва като млад мъж.

Това е катастрофа. Някой трябваше да помогне на този човек ”, каза тя. Те бяха уведомени от местната власт, но не получиха помощ за откриването на всички животни, добави тя.

Доброволците от приютите работят денонощно, за да гарантират, че всички котки са обезпаразитени, като получават помощ от благотворителни организации за малки животни, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари