В Германия вече се предлага сладолед с вкус на щурец

1
Сладкарското изделие е с топинг от сушени кафяви шурци
Сладкарското изделие е с топинг от сушени кафяви шурци Снимка: АП

Сладкарското изделие е с топинг от сушени кафяви шурци

Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си с фунийки от замръзналия десерт с вкус на щурец, придружен от топинг от сушени кафяви щурци. Необичайният сладолед се предлага в магазина на Томас Миколино в неголемия германски град Ротенбург ам Некар, Южна Германия, съобщи ДПА, цитирана от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Миколино има навика да създава аромати, които са извън типичните предпочитания на германците към сладоледите. В миналото е предлагал сладоледи с вкус на наденица с черен дроб, синьо сирене Горгонзола, както и такъв, покрит със злато - за 4 евро на топка.

"Аз съм много любопитен човек и искам да опитам всичко", казва Миколино, след което допълва: "Ял съм много неща, включително много странни неща и щурците бяха нещо, което все още исках да опитам, също под формата на сладолед".

Това, че той вече може да произвежда сладоледи с аромат на щурец, се дължи на новите разпоредби на Европейския съюз, които позволяват използването на насекомите в различни храни.

Съгласно регулацията щурците могат да бъдат замразени, изсушени или използвани стрити на прах. Брюксел вече позволи използването на мигриращите скакалци и ларвите на брашнения бръмбар да бъдат използвани като добавки към храни.

Сладоледът е направен от брашно от щурци, крем, екстракт от ванилия, мед, а отгоре му поставя сушени цели щурци. Той е "изненадващо вкусен", твърди Миколино.

Имам клиенти, които идват тук всеки ден и си купуват от него, добавя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Сладолед
    С вкус на лайна трябва да им забъркате! И да не забравите да почерпите Урсула, Гейтс, Шваб и Бай Дън?
  • 5
    1
    Мери
    Фашкии им дайте, че да са доволни. Аман от простотии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари