Германец създаде сладолед с вкус на щурци

1
Някои от клиентите на кулинарния майстор му пожелали да фалира, а други определили вкуса на новия продукт като много добър
Някои от клиентите на кулинарния майстор му пожелали да фалира, а други определили вкуса на новия продукт като много добър Видео: NOVA

Някои от клиентите на кулинарния майстор му пожелали да фалира, а други определили вкуса на новия продукт като много добър

Тази неделя ще ви срещнем с един германец, който не се притеснява да експериментира с вкусове. Томас Миколино живее в градче в южната част на страната и се превърна в световна сензация с рецептата му за сладолед с вкус на щурци. В магазина му са снимали телевизионни екипи от различни страни по света. С него се срещна и кореспондентът ни Натали Пашева.

Идеята за такъв сладолед Томас е имал отдавна. Едва, когато идва разрешението от ЕС, успява да я реализира.

Вкусът наподобява лешник, въпреки че не се съдържа такъв. Съставките са брашно от щурец, мед, мляко, сметана, захар и малко ванилия”, разказа майсторът на сладкия десерт.

Мненията към идеята му са различни.

Получих съобщения от хора, които казват, че няма да дойдат повече в магазина ми или се надяват да фалирам. Но има и много клиенти, които опитаха сладоледа и казаха, че не са си представяли, че вкусът е толкова добър”, каза още Томас.

Той разказва още, че сладоледът му с вкус на щурец се продава добре, а някои клиенти идват само заради него. Има дори и клиент, който идва от Словения и пътува 400 километра в посока. Томас имал и други нестандартни идеи през годините.

Преди две години направих сладолед с вкус на наденица с черен дроб. Все още го имам в асортимента. Миналата година пък разработих сладолед с истинско ядливо злато. За съжаление, вече не го правя. Топката струваше 4 евро и затова хората не купуваха много от него”, разказа още майсторът.

Томас вече работи върху още два нестандартни вкуса, които вероятно ще представи следващата година. Засега те ще останат в тайна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    mm
    другата седмица на кози фашкии да направи сладолед на всус и да си го яде сам швабчо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари