Управителят на „Общински пазари“ - Русе: Регулацията на пазара се осъществява от самите клиенти

4
Между 36 и 46 стотинки струва едно яйце днес на пазара в Русе
Между 36 и 46 стотинки струва едно яйце днес на пазара в Русе

Между 36 и 46 стотинки струва едно яйце днес на пазара в Русе

Има един момент, когато плодовете и зеленчуците са внос, големите магазини успяват да постигнат по-ниска цена, но не бива да се забравя, че по пазарите работят много производители, които директно предлагат своята стока на клиентите. Така че те също имат възможност да предложат добри цени, тъй като няма междинни прекупвачи. А и стоката им е прясна, тъй като е откъсната буквално предния ден преди продажбата. Това коментира пред NOVANEWS Кунчо Кунчев, управител "Общински пазари" - Русе.

"В момента е рано за продажба за агнешко, а и не се търси. В момента се предлагат агнешки комплекти за супа на цена около 12 лева. Според мен миналата година цената за празниците на агнешкото рязко скочи, беше изненада за всички. Тази година, според мен, няма място за по-високи цени. Миналата година цената беше 20 кг за агнешкото", посочи той.

В момента цената на марулите и репичките са по 1,50 лева. Лук и чесън връзка отново са по 1,50 лева. Краставицата в Русе в момента се продава на цена около 6 лева за килограм. Ако добавим към великденската салата и една краставица, сметката излиза 7,30 лева. Но ако се сложат и три яйца, салатата излиза около 8,50 лева. Това обаче е сметката към днешна дата - месец преди Великден, обясняват търговците.

"Смятам, че цените на зеленчуците ще започнат постепенно да падат, тъй като производителите вече започват да предлагат своята продукция", прогнозира Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ДаниелаИванова
    Покупателната способност на русенци не е много висока защото повечето работят на минималната заплата.малотрайните стоки трябва да са сприемливи цени за да има по голям оборот и земеделските зеленчукопроизводители да покрият разходите за производството и социалните осигуровки и данъци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари