УМБАЛ „Канев“ ще помага на деца с тежки травми

0
Новата апаратура лекува и деца с церебрална парализа
Новата апаратура лекува и деца с церебрална парализа Видео: Русе Медиа

Нов апарат за рехабилитация, дарение от „Българската Коледа“, получи Университетската болница „Канев“ в Русе.

Той ще се използва за възстановяването на деца, болни от детска церебрална парализа, или претърпели тежки травми на крайниците. Това е поредният жест на „Българската Коледа“ към русенското лечебно заведение.

Новата апаратура за ударно-вълнова терапия бе приложена за първи път върху 8-годишен пациент, с диагноза детска церебрална парализа. По думите на лекарите процедурата е изключително щадяща и безболезнена за децата, като те усещат само едно гъделичкане.

Децата с детска церебрална парализа, също така и децата след травми, се нуждаят от продължителна непрекъсната рехабилитация. Ударно-вълновата терапия е част от рехабилитационната програма. Всяко движение на деца с такава диагноза е трудно. Задачата на този апарат е да релаксира спастичната мускулатура и заедно с други рехабилитационни мероприятия да постигнем самостоятелни движения, да се подобри походката на детето и стойката“, разказва д-р Юлия Манойлова от отделението „Физикална и рехабилитационна медицина, предава Русе Медиа.

Процедурите са напълно безплатни за малките пациенти. Единственото условие те да са навършили 2 години. Обикновено са достатъчни от 3 до 5 процедури на зоната, а ефектът се задържа до 4 седмици.

Това е поредно дарение от „Българската Коледа“ за УМБАЛ „Канев“-Русе. „Аз лично съм благодарен на всички хора с добри сърца, участвали в тази кампания за набиране на средства. Идеята и целта е да се подобри животът и дадем шанс за по-добър живот на всички тези деца“, сподели доц.Александър Парашкевов, изп.директор на УМБАЛ „Канев“-Русе.

Болницата е кандидатствала и тази година за нова апаратура от „Българската Коледа“, отново насочена към лечението на деца с увреждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари