Украинското Министерство на отбраната показа български оръжия

1

Противотанкови гранатомети вече са изпратени на Силите за териториална отбрана на Украйна

Силите за териториална отбрана на Украйна вече са оборудвани с български противотанкови оръжия, съобщиха от украинското Министерство на отбраната, предаде БНТ.

Български противотанкови гранатомети вече са изпратени на Силите за териториална отбрана на Украйна. Самостоятелна бригада от териториалната отбрана е направила демонстрация с новопридобитото оръжие на 17 декември, става ясно от публикацията. От съобщението обаче не става ясно дали тези оръжия са част от военната помощ за Украйна, гласувана от Народното събрание преди дни, или частни доставки.

Противотанковите оръжия са предназначени за унищожение на танкове, самоходни артилерийски системи и други бранирани машини, както и да унищожава силите на врага.

От бригадата посочват, че с новите оръжия украинските противотанкови подразделения са оттренирали и демонстрирали способности за унищожаване на бронирани машини на врага и жива сила.

От министерството посочват, че противотанковите оръжия са били оборудвани със специални оптични системи, както и с български снаряди и експлозиви, които също са били доставени.

Този тип оръжия могат да унищожават силите на врага в укрития и тухлени сгради, също така, посочват от сайта на МО на Украйна.

Според производителя, който от МО на Украйна посочват като завод “Арсенал”, тези снаряди могат да пробиват бронировка от 300 милиметра и да поразяват цели на разстояние 1,3 километра. Противотанковите оръжия са произведени от "Арсенал" в България.

От МО на Украйна посочват още, че друг тип български противотанкови оръжия също са влезли на въоръжение в украинската армия. България окончателно взе решение за оръжейни доставки към Украйна миналия петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    до 15 от 13
    Мислех, че като падна на твоето ниво - ще ме разбереш по-лесно! Явно за дървен философ и това не е достатъчно. Разходи се малко по белия свят, по "изостаналите" държави и се огледай - ще видиш много неща, които ще ти променят мирогледа! Да се правиш на интересен тук - нали знаеш колко струва???
  • 3
    15
    До 13
    От човек, който като ученик е бягал от часовете по граматика,акъл не искам..
  • -2
    14
    До 10
    Явно баба ти се е дупила на руските политкомисари на Дунава.Само да попитам,аре и анадъмну славянски думи ли са?Май прабаба ти се е дупила и на османците.Я погледни в гащите си.
  • 2
    13
    до 12
    Интересите към нащо черноморие сасведенидо нулеви стойности! Руснаци има по цял свят а най-много са в европата. Господството на руснака в цялата тая европа е невиждано и има защо! Мощните руски ''бизисмени" държат света и това не е тайна.За селяните и гражданите на БГ, дето са ходили до камчия и някой друг клошарски корорт в булгаристан представите за света са посредствени. Вървете в анталия, че е по-близо - там само на украински се говори! ХА-ХА-ХА
  • 2
    12
    До девети
    Явно в твоето село е имало само 4-5 руснака. Навсякъде бяха. В изобилия. С няколко руски консулства. На малка България - цели три руски консулства. Явно не си хоил по морето - закупили са цели квартали от Помория, Несебър, Балчик, Равда и къде ли не още. А нещо да кажеш за руския лагер в Камчия. Та така приятелю, не мери от камбанарията на твоето село
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари