Украйна свали над десет ирански дронове при атака над Киев

0
Володимир Зеленски обвини Русия, че унищожава напълно населените места в Донбас
Володимир Зеленски обвини Русия, че унищожава напълно населените места в Донбас Снимка: Chiba / AFP

Володимир Зеленски обяви, че страната му подготвя важни договорености, които ще засилят отбранителните ѝ способности

Украйна съобщи, че е свалила повече от десет ирански дронове при последното нападение на Москва срещу Киев. Атаката идва на фона на изявлението на Кремъл, че няма да спира сраженията по Коледа. Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските лидери да съдействат за създаването на съд, който да осъди руските лидери за войната, информира БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му подготвя важни договорености, които ще засилят отбранителните ѝ способности. В късното си видеообръщение той каза, че тази седмица се наблюдава: "важен напредък по отношение на противовъздушната отбрана". По отношение на ситуацията на фронта Зеленски каза, че тя остава тежка и обвини Русия, че унищожава напълно населените места в Донбас. Той благодари и на въздушните сили за поредната отразена руска атака с дронове, при която над Киевска област са били свалени 13 безпилотни апарата.

Москва каза, че няма да има „коледно прекратяване на огъня" след близо 10 месеца на опустошителна война в Украйна, въпреки че освобождаването на още десетки затворници, сред които един американец, показа, че някои контакти между двете страни остават.

Междувременно вчера Зеленски прие наградата "Сахаров" на Европейския съюз за правата на човека от името на народа на Украйна. Той призова Европа да помогне за бързото създаване на трибунал за престъпленията, извършени от Русия. В същото време Долната камара на полския парламент призна Руската федерация за държава, подкрепяща тероризма и прилагаща терористични мерки. В документа се посочва, че Русия систематично нарушава правата на човека, международното право и Устава на ООН, както и редица други задължения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Sтанко
    Почакайте още малко и всичко ще си дойде на мястото. Не чувате враговете ви какво говорят, а вярвате само на "приятелите си" - били те ЛГБД и краварчета... Потрайте - малко остана...Война се води от войници, а не от чиновници, ама то при вас само прости кратуни - за това ви избраха за зарезана. Интересно ми е как ще си плащате масрафа и колко години ще се роби след като всичко приключи... Ама вие се надявате да съдите, че и да осъдите?!?!?!...Ще вземете на босия чорапа - така да знаете!
  • 2
    1
    хахаха
    не ми е ясно само как точно ще дадете някого на трибунал ? ще отидете с автобус с 50 полицая и ще го арестувате и вземете обратно с вас ? кой ще ви пусне да се размотавате из Раша и да вземете някого ? то преди войната не даваше никой от гражданите си а вие решихте, че сега ще ви даде ? май наистина спите на 15°.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари