Учители в Русенско заплашват с напускане заради нередовен транспорт

1
Граждани пропищяха и от превоза по линията Щръклево - Красен - Русе
Граждани пропищяха и от превоза по линията Щръклево - Красен - Русе Снимка: iStock

18 учители са напът да напуснат работните си места в населените места по линията Русе - Смирненски заради нередовен транспорт. 

Това разказа един от потърпевшите пред вестник „Бряг“. Проблемът продължава повече от година, а хората обикалят инстанциите и още търсят разрешение на проблема си. Учителите настояват да бъде възстановен курсът от Русе към Смирненски в 06:20 часа, за да успяват да стигнат навреме до работните си места.

Промяната в разписанието е била наложена в пандемичната минала учебна година, като превозвачът е провел за това разговор с кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед. Директорите на училищата застават твърдо зад исканията на учителите, научи в. „Бряг“ от потърпевшите.

От транспортния отдел на община Ветово обясниха за медията, че според тях подобен проблем не съществува и при всяка тяхна проверка не било открито разминаване с разписанието.

От своя страна пък засегнатите от транспортната схема учители реагираха: „Значи 18 учители лъжат?!“ Засегнатата страна потърси и съдействието на областния управител Борислав Българинов, а той пое ангажимент за справяне с проблема в най-кратки срокове.

Граждани пропищяха и от превоза по линията Щръклево - Красен - Русе

Тук проблемът засяга дори и работещите в Община Иваново, които попадат в капана на препълнения бус. Шофьорът му отказва да спре в Красен, защото е претъпкан с хора още от Щръклево. „Договорът с превозвача изтича през септември и ще обявим нов конкурс за друг превозвач. А на този, за неизпълнение на договора, ще му бъде потърсена и неустойка“, поясниха от транспортния отдел в Община Иваново.

До Сандрово и Мартен пътуват по експериментално разписание

Жителите на Сандрово и Мартен пък се оплакват в социалните мрежи и до редакцията на вестника, че пътуват все още по експериментално разписание.

От Община Русе уточниха, че актуалните разписания на автобусите до тези населени места са публикувани на сайта на Общината и могат да бъдат изтеглени и прегледани от гражданите. А разписанието било експериментално, тъй като Община Русе е изготвила актуални спрямо пътникопотока разписания по всички линии от и до малките населени места. След това те ще се разработят и предложат за гласуване от Общинския съвет. Докато са на етап „експериментални“, при нужда за промяна всички граждани да се обръщат към кмета на Сандрово или служителите от отдел „Транспорт“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари