Учители от Русе ще се обучават в ЦЕРН

1
Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център
Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център Снимка: ЕПА/БГНЕС

Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център

28 учители по природни науки ще преминат обучение в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) в Женева по Национална програма „Мотивирани учители и квалификация“ от 2 до 8 октомври. Преди броени дни от квалификационен курс по националната учителска програма се завърнаха 30 педагогически специалисти по информатика и информационни технологии, с които преминалите през обучение тази година ще станат общо 58, предава БТА.

Групата учители, която предстои да замине в неделя, е двадесета поред от стартирането на националната програма през 2011 г. В тази група има преподаватели от училища в 13 области на страната: ВарнаРусе, Велико Търново, Пловдив, София-Област, Плевен, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Разград, Пазарджик, Благоевград, Бургас. Досега по националната програма на министерството на образованието и науката в ЦЕРН са преминали обучение 759 учители по природни науки, инженерни специалности и информационни технологии.

Обучението в ЦЕРН включва лекции, работилници, демонстрации и социални събития. Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център и да задоволят своя интерес към новостите в науката и техниката. Обучението им дава възможност да се запознаят със съвременната наука, която се развива в ЦЕРН, като събуждат интереса в учениците към модерната наука, природните и инженерни дисциплини и ИТ технологии.

Преминалите през курсовете могат да допринесат за обогатяване на училищната програма с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерните разработки и информационни технологии, както и да подготвят бъдещото поколение физици, изследователи, инженери и учители. Програмата допринася за насърчаване на любознателността и креативността на учениците, мотивиране за по-задълбочено и интересно преподаване на физика в училище, надгражда преподаването с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерни разработки и информационни технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Петър
    Не разбрах кой учители по физическо възпитание ли? Само те могат да специализират там Другите са направо за НАСА . БРАВО някой пак ще се нагуши с не малко парички.Предполагам че е проф.Белоев
  • 10
    2
    Русе
    В никакъв случай не пращайте там шефката на РУО Русе , че колайдера ще гръмне от простотията :)))))) П.С. - Пък и ще се наложи корифейката Павлина Иванова да се явява по межународни дела:)))))))))))))))
  • 5
    1
    В.П.
    Ако щете пратете българският учител на луната, все тая ще бъде ! Чипа, Господа ! Чипа ! Учител е ПРИЗВАНИЕ ,а не професия ! Затова ПОДБОРЪТ във ВУЗ ,трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН , а не като сега и куцо и сакато- ПЕДАГОГ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари