Учител от Русе: Притеснявам се, все пак вирусът е смъртоносен

5
Ако е за сметка на здравословното ни състояние, бихме могли да изберем електронния вариант, уточни г-жа Янкова
Ако е за сметка на здравословното ни състояние, бихме могли да изберем електронния вариант, уточни г-жа Янкова Видео: Bulgaria ON AIR

Над 40 на сто от взетите в неделния ден PCR проби са положителни по данни на Единния информационен портал към полунощ.

На този фон, при засилени мерки и с маски в час в класните стаи се завръщат част от учениците от 5 до 12 клас в Русенска, Пловдивска и Благоевградска области.  

За тях става задължително носенето на маски в часовете и в общите помещения. За учениците от първи до четвърти клас носенето на маски остава препоръчително.

В училищата в Пловдив учениците ще се обучават поетапно до Коледа, като ще се редуват една седмица на онлайн обучение и една седмица на присъствено.

Учениците от 6 до 12 клас в София остават на дистанционно обучение заради високата заболеваемост от Ковид-19 в столицата. В столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" четвъртокласници също преминаха на онлайн обучение. Техните родители изпратили писмо с молба за това. Те се страхуват, тъй като класният ръководител на децата е в рисковата група.

"Притеснявам се. Аз съм и родител и мисля, че по-добро от реалното обучение няма. Но ако е за сметка на здравословното ни състояние, бихме могли да изберем електронния вариант", каза учителят от "Св. Константин Кирил Философ" в Русе - Марияна Янкова, предава Bulgaria ON AIR.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари