Учениците ще се радват на цяла седмица ваканция

0
Учениците ще трябва да се явят обратно в класните стаи чак на 28-и май
Учениците ще трябва да се явят обратно в класните стаи чак на 28-и май

Учениците ще се радват на цяла седмица ваканция заради обявените неучебни дни по време на матурите, деня на народните будители и евроизборите.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература се провежда днес, а четвъртък (23 май) пък е втората задължителна матура по предмет по избор. По традиция и в двата дни учениците от 1-и до 11-и клас нямат занятия. Въпреки че 22 май е официално учебен ден, една част от училищата са решили той да бъде само присъствен и да имат спортен празник. Родителите на школата, в които ще се провеждат часове, пък могат да напишат бележка до класния ръководител или директора, за да се съберат само дотук три почивни дни, пише Монитор.

След матурите пък е 24 май - денят на народните будители. За празника учениците ще се съберат в дворовете на училищата, но няма да имат занятия. Следват събота и неделя и така за учениците се събират още три дни без да отворят учебниците.

Понеделник (27 май) пък е обявен за неучебен ден със заповед на просветния министър заради предстоящите евроизбори на 26-и. Това обаче няма да доведе до допълнителна учебна събота. Според заповедта учебното съдържание трябва да бъде преструктурирано от учителите, за да могат да вземат предвидения материал до края на година.

Така учениците ще трябва да се явят обратно в класните стаи чак на 28-и май.

За малчуганите от първи до четвърти клас пък това е и последната учебна седмица, тъй като приключват година на 31 май.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари