Цветелина Пенкова: Молете се вкъщи!

1
Да останем у дома, колкото и да ни се иска да сме с близки и приятели
Да останем у дома, колкото и да ни се иска да сме с близки и приятели

Цветелина Пенкова е най-младият евродепутат.

Тя е член на няколко комисии. Една от тях е комисията по "Бюджетен контрол", която следи как се изразходват европейските средства. Член е и на Комисията по регионално развитие, която контролира фондовете, които се отпускат за подпомагане на различни региони на държавите членки. Участва активно и в работата на комисията Вътрешен пазар и защита на потребителя, която регулира двойния стандарт при храните.

Цветелин Пенкова организира кампанията "Молете се вкъщи", която започва на 7 април - деня на българския медик и Световният ден на здравето. С призива иска да напомни за всички хора, които са на първа линия и денонощно полагат усилия да се справят с кризата в здравеопазването, свързана с коронавируса.

Първи й подават ръка лекарите и медицинският персонал на Центъра за спешна медицинска помощ в София, които са получили маски с логото на кампанията, насочена към българските и към европейските граждани:

"Призива е да останем вкъщи, колкото и да ни се иска да сме с близки и приятели, по храмовете и навън в това хубаво време. За жалост ситуацията изисква да проявим висока доза отговорност и солидарност. Според мен е изключително важно да бъдем обединени и да вземем една обща позиция като едно наистина отговорно общество."

Кампанията е бил подкрепена от Европейския парламент.

На Цветница, освен най-младият евродепутат, празнуват и двете й баби - Вили и Цеца. Заради извънредната ситуация и ограниченията, Цветелина Пенкова няма да може да ги прегърне, но ги поздравява в ефира на предаването "Рано в неделя" по БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари