Цветелин Кънчев: Националистите ще запалят държавата

0
Гетата не могат да бъдат разрушени. Къде ще отидат тези хора?
Гетата не могат да бъдат разрушени. Къде ще отидат тези хора?

Пиян млад човек убива друг пиян млад мъж. Това е станало в Кюстендил. Това е много примитивно решаване на конфликти, характерно за гетото.

Това каза социалният антрополог Харалан Александров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Огромното постижение на обществеността е, че успя да се справи с насилието и примитивизма, характерни за мутренските времена. Тази култура на гетото бе изтласкана в ромските махали“, добави той.

„Няма провал в ромската интеграция, защото нищо не е правено. Каракачанов трябва да разпореди цялостна проверка и да разкрие на кой и какви пари са дадени за интеграция на ромите“. Това заяви лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев.

Според него е любопитно, че в най-бедната част на България - Северозападната има най-голям брой образовани цигани. „Трябва да се види и другата страна“, добави той. „Имало е пияна компания, псувни, сбиване в Кюстендил. Защо никой не казва, че един възрастен циганин бере душа след сблъсъка?, пита се ромският барон. „Не се ли обърне внимание, националистите ще запалят държавата“, предупреди Кънчев.

„Езикът на омразата в социалните мрежи, трябва да бъде разследван и да се наказва“, категоричен бе той.

Александров попита кой пример трябва да следват децата в гетата? „Стълбовете на обществото са нормалните хора, които ходят на работа“.

Кънчев е убеден, че от списъците с хората, свързани с ромската интеграция, ще изплуват много интересни имена. „Дори 3% цигани няма сред тях“, подчерта Кънчев.

„Голяма част от ромите в махалите не са в страната, а са в чужбина. Интеграцията в ЕС на тези общности, води до добри резултати“, заяви Александров.

„Гетата не могат да бъдат разрушени. Това предложение е популизъм и отклоняване на общественото внимание. Къде ще отидат тези хора?“, попита още Кънчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари