Център за градска мобилност - София тегли заем от 25 000 000 лева

2
Причина за спешната нужда от пари на структурата е извънредното положение у нас
Причина за спешната нужда от пари на структурата е извънредното положение у нас Снимка: БГНЕС

Причина за спешната нужда от пари на структурата е извънредното положение у нас

Заем в размер на 15 000 000 лева възнамерява да изтегли Центърът за градска мобилност (ЦГМ) в София, пише "24 часа".

Изданието уточнява, че взимането на кредита се налага заради направените транспортни разходи към превозвачите. Причина за спешната нужда от пари на структурата е извънредното положение у нас, когато градският транспорт в столицата се движеше в намален обем. Проблемът се е подсилил и от ниския брой на пътуващите с обществени автобуси във времето на изолация, малкото приходи от карти и билети, както и спрените постъпления от такси от синята и зелената зони за паркиране, тъй като те не функционираха.

Шефът на ЦГМ Димитър Дилчев обясни, че пропуснатите приходи на структурата за периода от март до май, включително, възлизат на обща стойност 25 000 000 лева. Той посочи, че до няколко дни ще станат ясни и данните за юни. И подчерта, че пътуващите с градския транспорт в София все още са наполовина. Прогнозата му за възстановяване на състоянието на ЦГМ не е оптимистична.

"Очакванията ни са, че обичайната натовареност ще се възстанови през пролетта на 2021 г. при условие, че не възникне нова вълна на разпространението на коронавируса наесен”, заяви Дилчев. По думите му, заемът ще помогне за разчистване на натрупани задължения към транспортните оператори не само до юни, но и дори и до септември, ако се наложи. Кредитът ще бъде изтеглен от Българската банка за развитие (ББР). Той ще трябва да се върне в срок до 5 години, като лихвата ще е в размер на 3,5%. Ще бъдат дадени и 9 месеца гратисен период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари