Това не е плаж, сложил съм 5-6 чадърчета за наши собственици

0
Който иска да седне и да погледа морето
Който иска да седне и да погледа морето Видео: Нова телевизия

Унищожава ли бизнесменът уникални скали в защитена местност?

"Смешна ми е тезата, че мога да правя плаж на "Созополис", след като на 2 минути разстояние са плажовете "Каваци", "Градина", „Хармани”. Сложил съм 5-6 чадърчета за наши собственици, които искат да седнат край морето и да го погледат". 

Това заяви за "Здравей, България" бизнесменът Стефан Шарлопов. По-рано бургаската прокуратура образува досъдебно производство за унищожаването на уникални скали в неговото ваканционно селище "Созополис". 

Проверка на РИОСВ е установила, че скална маса е била избутана в прибоя на морето, а на мястото е бил насипан пясък. След това там са били наредени шезлонги и чадъри. 

"Това е защитена местност. В зоната, в която се намират фиордите, е забранено строителството и всякакви дейности, които изменят естествения й облик", поясниха от РИОСВ.

Шарлопов отговори, че става дума за задължително изграждане на брего-укрепително съоръжение: "Морето влиза в частния имот, а случи ли се това, то ще разруши канализацията, и тогава въпросът щеше да бъде защо фекалните води се изливат в морето".

"Аз фиорди не съм разрушавал. На мястото имаше скални маси, които са изхвърлени от бившия инвеститор от самите фиорди. Ние прибутахме тези скални маси с техника. Това беше и моята грешка", допълни той. 

Той посочи, че в района има ерозирали скали, свличане и силно въздействие на водата.

"Сезирах регионалното министерство за казуса. Казаха ми, че трябва да направим подробен устройствен план. И ние ще съгласуваме нашето предложение с министерствата на околната среда и водите, на културата и на отбраната", обеща той. 

Шарлопов заяви, че срещу него води лична кампания, но отказа да назове имената на хората, които стоят зад нея. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари