Тежка катастрофа в Айтос

0

Починала е 28-годишна жена от Търговище, а множеството пострадали са откарани към УМБАЛ – Бургас. Здравословното им състояние се изяснява

Днес, около 12:40 часа, на ул. “Хаджи Димитър” в Айтос e възникна пътен инцидент, съобщават от ОДМВР – Бургас.

Товарен автомобил “ДАФ” с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини в района на Автогара – Айтос отнема предимството.

Вследствие допуска ПТП с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка, след което блъска намиращите се по ул. “Хаджи Димитър” и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства /освен леки автомобили, сред тях има и микробус/.

От инцидента джип “Тойота”, с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място.

Към момента в посока УМБАЛ – Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване.

Айтоската улица “Хаджи Димитър” /от Автогара – Айтос до кръговото кръстовище/ е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор “Пътна полиция” ОДМВР – Бургас, Районно управление – Айтос и служители от “Пожарна безопасност и защита на населението” – Айтос.

Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари