Такси уби най-възрастния български тв водещ

0
Иван Григоров почина днес на 94-годишна възраст
Иван Григоров почина днес на 94-годишна възраст

Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров почина днес на 94-годишна възраст.

За това информират колегите от СКАТ ТВ, където Григоров водеше собствено предаване от 1998 година и вече 20 години не е слизал от ефир, съобщава Фалгман бг.

Той с право бе известен като най-старият тв водещ в света и никога не е използвал аутокю.

В Бургас е познат като легионер, осъден от Народния съд и лежал в изключително тежки условия в затвора, член на Съюза на репресираните, отявлен антикомунист, журналист и общественик. Един от автентичните основатели на СДС в Бургас.

Узнавайки за кончината на Григоров в телевизията са били в шок. Смятали, че е в новогодишна ваканция и заради това, е пропуснал предаването. Бил в отлично здраве при последното му идване в телевизията ден преди Коледа.

Същият този ден, на свечеряване Григоров се прибирал у дома си, както винаги пеш. Малко преди да влезе в къщата, в която живее в самия център на Бургас, е бил пометен от такси на ул.”Славянска” – между Етнографския музей и магазин „Амадеус”.

От удара тялото на Григоров е отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Според свидетели на инцидента състоянието на пешеходеца е било повече от отчайващо.

„Аз го вдигнах на тротоара със собствените си ръце, дясната тазобедрена става беше счупена и костта на крака му буквално стърчеше навън. Въпреки това, г-н Григоров не загуби съзнание, а съвсем смислено предаде личните си вещи в ръцете ми, в т.ч. и бележника му с темите за предаванията. Помогнах да го качим в линейката и си казах, че при тази възраст шансът да се раздвижи някога е почти нулев”, каза човек, който лично го познава.

След 14 дни битка за живот г-н Григоров е издъхнал в болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари