Свлачище в село Пиргово

1

Г-н Галин Григоров и ресорният заместник областен г-н Валентин Колев се запознаха със създалата се усложнена обстановка, предизвикана от свличане на земни маси по пътя между село Пиргово и помпена станция Пиргово  – 1 на „Напоителни системи клон долен Дунав“ ЕАД и станцията на ВиК ООД.

Нарушена е проходимостта на пътя, невъзможно е и обслужването на съоръженията на двете дружества.

С цел минимизиране възможността от злополуки с преминаващи хора и превозни средства,  както и ограничаване последиците от въздействието на свлачищните земни маси, беше осъществена контролна дейност и моментално обследване състоянието на ската. За тази цел беше свикана междуведомствена комисия, включваща представители на компетентни институции – началникът на отдел „Държавна собственост“ в Областна администрация Русе г-н Огнян Атанасов, началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов, кметът на село Пиргово г-н Илиан Бодуров, зам.-кметът на община Иваново г-н Пламен Дончев и служители от двете гореспоменати дружества.

Освен свлечените земни маси има опасност и от образуване на нови свлачища в съседните участъци.

По-късно пристигна и специализиран екип на Пожарната, който се зае с неотложни дейности по обезопасяването на района.

Областният управител е в постоянен контакт с всички страни, имащи отношение по проблема и координира действията между институциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари