Стоян Михалев: Жотева от СЕМ ни говореше как нямат пари, а си раздават бонуси

0
"Разбирам от медиите, че сегашният състав от СЕМ бърза да изтегли цялата процедура за нов генерален директор на БНТ за април. В края на април изтичат мандатите на трима от членовете на СЕМ, а през юли изтича мандатът на Емил Кошлуков", каза още депутатът
"Разбирам от медиите, че сегашният състав от СЕМ бърза да изтегли цялата процедура за нов генерален директор на БНТ за април. В края на април изтичат мандатите на трима от членовете на СЕМ, а през юли изтича мандатът на Емил Кошлуков", каза още депутатът Снимка: Евроком, стоп кадър

"Демократична България" още в самото начало показа отношението си за начина, по който се управлява БНТ, за поведението на генералния директор. Знаете, че Христо Иванов, поканен в БНТ, поиска оставката на Емил Кошлуков от ефира на БНТ. Искаме промени и в ЗРТ, неща, които сме предлагали, излязоха, че са споделени. Нямаше никакви предварителни уговорки."

Това коментира депутатът от ДБ Стоян Михалев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

"112-то място по свобода на словото не е случайно в България и какъв е приносът на БНТ и СЕМ. Те могат всичко да оспорват, но в предишния парламент извикахме СЕМ на изслушване, те дойдоха да представят отчета си, но ние отказахме да го направим. Тогава Бетина Жотева ни обясняваше колко са важни парите за мониторинг, защото не им достигат, а разбрах, че там се раздават бонуси*, правят промени конструктивни", допълни Михалев.

"Системата с политически квоти в регулаторите не работи добре. Разбирам от медиите, че сегашният състав от СЕМ бърза да изтегли цялата процедура за нов генерален директор на БНТ за април. В края на април изтичат мандатите на трима от членовете на СЕМ, а през юли изтича мандатът на Емил Кошлуков. Какъв е смисълът да се изтегля в последните три дни от мандата да се избира директор с неизтекъл мандат. Това показва някакви зависимости", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари