Стефан Гамизов: Руската хибридна енергийна мрежа в България на ден граби по няколко милиона от всички българи

0
ИТН са пропутинска партия. Каквото и да казват, те съдействат всякак на руската хибридна война в България, заяви енергийният експерт
ИТН са пропутинска партия. Каквото и да казват, те съдействат всякак на руската хибридна война в България, заяви енергийният експерт

Няма как да ви опиша, и не е редно да го правя открито, как работи руската хибридна енергийна мрежа в България, но само ще ви кажа, че се свежда до 20-тина души, каза енергийният експерт

Стефан Гамизов е безкрайно ценен събеседник, който националните медии нямат привилегията да имат, защото са зависими и/или се страхуват от истините, които изрича той.

Припомняме, че заради абсолютна вярна и правдива информация, която публикува във Фейсбук профила си, Гамизов бе блокиран от мрежата за шест дни. По всяка вероятност заради доклади от фабриката за тролове на Кремъл.

Днес го потърсихме в качеството му и на енергиен експерт, и на човек, който получава надеждна информация от украинци в Украйна, пише ФАКТИ.

Интервюто с него четете в следващите редове:

- Г-н Гамизов, Вие следите какво се случва в енергетиката и политиката ни отдавна. Кои са виновниците от българска страна за това да сме в голяма енергийна зависимост от диктатурата в Москва?

- Не следя, а съм част от процесите срещу тези тези хора, защото те отдавна са превърнали българската енергетика в сепаратистки регион на Русия. Всички правителства след 2001 година насам са замесени в това съзнателно и срещу корупция. Включително и сегашното, което отказва да смени назначените и управляващи енергетиката от ГЕРБ, ДПС, санкционираните от САЩ и трима проруски български олигарси. Не казвам цялото правителство и всички партии, но ИТН са пропутинска партия. Каквото и да казват, те съдействат всякак на руската хибридна война в България. Бих казал и нещо повече, но не е редно. Само ще отбележа, че българското правителство си има предател, работещ за руснаците на най-високо ниво, който заедно с ИТН или хората на върха в това странно “нещо” около, успешно задържат всички проруски корумпирани типове на ключовите им позиции. Затова няма какво да гледаме миналото, защото то е сега и пред очите ни.

Не забелязвате ли, че всички до един на власт в енергетиката са кадри на ГЕРБ и ДПС - двете най-проруски партии в България? Няма как да ви опиша, и не е редно да го правя открито, как работи руската хибридна енергийна мрежа в България, но само ще ви кажа, че се свежда до 20-тина души, които всеки ден грабят по няколко милиона от всички българи и така около един милиард на година. Бонусите и регулярната руска корупция за газ, ядрено гориво и технологична окупация са отделно. Държава може да разбие тази мрежа за един ден, но който знае реално как работи тя, е от тези 20-на души, а другите са със завързани ръце от най-високо равнище. Разбира се, не всичко е толкова мрачно вече, защото Русия е пред икономическо и международно смазване, което неизбежно ще извади Петков-Василев-Бориславова от комфортната зона да се позовават на коалиционното споразумение и да не се случва нищо. Разбирам ги напълно, но ще трябва да действат срещу Русия на българска територия в полза на българските интереси, което вече е неизбежно. Лично аз не работя вече в България и за мен е емоционален проблем случващото се, макар да е редно да помисля дали да не се върна с голяма група корпорации пак в българската енергетика и да започнем да правим правилни и умни неща, които сега липсват напълно. Но ще видим. Засега България е все още под руски контрол в енергетиката и територията е практически отделен от България сепаратистки, икономически хибридно-военен регион под пълен контрол на диктатурата на Путин за сметка на мизерията на българите.

- Имате ли поне малка надежда, че с оглед ставащото в Украйна и генерално имперските амбиции на Кремъл начело с Путин, властта у нас - във всичките ѝ видове, ще обедини усилия за мащабна операция срещу руските агенти от всякакъв характер у нас?

- Не работя с такива понятия - надежда и т.н. Тази работа трябва да се свърши систематично и без емоции. В момента не може да бъде свършена, защото правителството ни е проруско поради присъствието на ИТН и БСП в него, които пък и защитават интересите на ГЕРБ и ДПС - ИТН се грижи за последното или по-точно Трифонов и хората около него. Дали сега ще се уплашат от положението на Русия и ще отхлабят въжето около шията на българите, не мога да кажа. Браво на Кирил Петков за поисканата оставка на Стефан Янев. Ще добавя, че той като служебен министър-председател, дори не ме изслуша за някои рискове, свързани с Русия в енергетиката, което щеше да ни спести много неща сега. Няма да публикувам кореспонденцията, на която той замълча, от уважение към българската държава.

Иначе това правителство сега не е нещо ново, а механичен сбор от всички интереси на много богатите българи, които много забогатяха по времето на Бойко Борисов и го свалиха от власт, защото се уплашиха от арестите на богати сред тях - като Божков и Бобокови, което ги накара да направят дворцов преврат с идеята да ги няма Борисов и Пеевски, но всичко да остане същото. Но за радост, дворцовите преврати често водят до истински промени, защото няма единен център на власт. Сега сме в управлението на олигархията след диктатурата от последните 12 години. Нещо като Украйна след Майдана с украинските олигарси на власт. Мърлява демокрация, която не уважава умните и можещите, но поне не ги репресира директно. Чакат ни големи сътресения в бъдещето, ако ще се “чистим” като общество. Но все пак е някаква стъпка напред.

- От изпълнителната власт казват, че имат план за евентуално спиране на газа към България от страна Руската федерация. Вярвате ли, че това наистина е така?

- Нямат никакъв план. Може да си мислят, че имат и даже, че ще свърши работа, но такъв няма. За да има план в енергетиката, той не може да бъде направен и/или изпълнен от старите хора на ГЕРБ и ДПС, които я управляват. Съжалявам, че го казвам, защото искам Кирил Петков да успее, но няма да се справи така. Провалът му е неизбежен, ако не променят всичко, а те не са променили нищо реално. Знам, че Асен Василев се смята за експерт в тази област и дори гений със страхотни идеи, което е възможно дори, но енергетиката е колективно и технологично усилие, които изискват много близки контакти с големите корпорации от цивилизованите държави, и то градени години наред, опитни хора работещи в екип и много умни глави да мислят заедно какво и как да се направи. Какво имаме сега? Да приемем един самотен човек с добри идеи, които иска да ги осъществи или е принуден да ги осъществява поради коалиционното си споразумение през хора, които са корумпирани, нагли, рецидивисти и свързани с диктатурата в Москва. Мисля, нещата са ясни как ще свършат при това положение.

- Сега конкретно за това, което става в Украйна. Към момента на нашия разговор, каква е последната информация, с която разполагате?

- Много и различна, но няма да я споделя от съображения за сигурност. Работя по няколко проекта там - в енергетиката, и войната ги превърна в национална сигурност. Но понеже съм в непрестанен контакт с много хора в Киев и Харков, ще кажа, че Русия е вече почти рухнала военно, благодарение на решителната съпротива и категорично спечелената битка на военните технологии. Руските технологии се провалиха като в енергетиката. 1400 единици бронирана техника са унищожени. Практически, където руска техника срещне западна оръжейна система като противотанковите NLAW или Javelin, тя е унищожена веднага. А доставките на такива смъртоносни военни системи се отприщиха през последните 48 часа, което вещае пълен крах на Русия.

Ако Украйна удържи 10 дни война, всичко ще свърши с пълен разгром на Русия. Както видяхте предполагам, руснаците сами предложиха преговори през Лукашенко, преди да стане ясно, че губят тази започната като агресор от тях война. Времето им изтече 24 часа след началото на войната реално. Сега ще търсят начин да се измъкнат от нея без пълен военен и икономически крах, което не виждам как точно ще стане. Ако съм на мястото на руските военни, ще помисля за родината си и ще извърша преврат срещу Путин. Ще го съдя заедно с шайката му и ще го осъдя в справедлив съд за престъпленията му срещу Украйна и за предателство срещу собствената му страна. Другото ще е безкрайна агония за Русия. Знам, че ме мислят за русофоб, но аз не съм. Не съм и русофил или такъв който ще каже, че обича руска класическа литература и изкуство, за да оправдае своята русофилия. Наистина не харесвам тази държава и култура, защото вечно се забърква в държавно насилие срещу чужди и свои, но руснаците имат право да излязат от тази спирала на нещастие, което причиняват и си самопричиняват. Време е руските военни да спасят родината си.

Очаквате ли развръзка в близките дни?

- Ще видим. Не съм гадател и работя с факти. Киев и Харков са в украински ръце 4 дни след началото на войната, а са на няколко десетки километра от границата с Русия. Русия е без ресурси, а Украйна вече получава отвсякъде такива. Русия започва да агонизира икономически. Путин няма как да спечели срещу света. Това сме го виждали вече с Хитлер и СССР как свършва.

- Очевидно е, че към момента Кремъл губи войната, и не случайно казвам Кремъл, защото това е тяхната война, а не на цяла Русия. В контекста на поражението им, имате ли опасенията, че е възможно да натиснат ядреното копче или най-малкото да направят други "бели", които да застрашат много повече от сега живота на цяла Европа, че и не само на нея?

- Нямам такива притеснения. Руската ядрена мощ е силно надценена. В един потенциален ядрен конфликт няма да има унищожение на света. 95% от руските ядрени сили ще бъдат унищожени преди да изстрелят и една ракета, а останалите са малки мобилни ядрени системи, които в голямата си част ще бъдат прихванати от системите за противоракетна защита. Путин знае, че няма шанс в такава война. Но ще бъде ужасно една цяла нация да бъде изпепелена в лицето на руската, защото един психопат не е удържан, а на Запад да загинат 10 милиона души от остатъците на руските ядрени сили. На мястото на Путин не бих плашил с това, защото да желаеш смъртта на десетки милиони само по себе си е причина да те окачат на въжето твоите си хора. Путин само си говори и плаши света, който изобщо не е уплашен от него.

- В България, пък и не само, се лансира тезата, че Западът е предал Украйна. Само че с оглед мъките на руската армия - включително заради западното оръжие, вземайки предвид и различните санкции, изолирането на агресора и помощите, които се изпращат към Украйна, като че ли тази теза не е съвсем вярна. Вие какво мислите?

- Мисля, че скоро ще приветстваме Украйна в ЕС и надявам се и в НАТО. Имам далеч по-големи притеснения, че България е неадекватна и жалка на фона на всичко това. Аз съм българин и за мен страданията от бедност на българите, както и това, че сме 844 хиляди по-малко без война е най-важното, с което трябва да се справим!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    енергетик
    щом хидрогеолог, не работил и час по специалността си е енергиен експерт, не се чудете що сме на това дередже!
  • 1
    2
    do rusenec
    а ти си експерт по експертите или ?
  • -2
    1
    русенец
    Хайде да дадете пояснение въз основа на какво негово образование и/или трудова дейност въпросното лице е ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ? Като му чета биографията спокойно може да е и експерт по гинекология. Стига сте наричали експерти всякакви плямпалници, които единственото, което правят е да обикалят по студиата и да плямпат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари