Стефан Данаилов: От Русе си спомням хубави работи, някои и любовни

0
Ламбо честити рождения ден на Аня Пенчева от сцената в Русе
Ламбо честити рождения ден на Аня Пенчева от сцената в Русе Снимка: Монитор

От сцената в Русе любимецът на българското кино и театър Стефан Данаилов честити на Аня Пенчева рождения ден.

На 12 септември, когато Аня празнува годишнина, Народният театър „Иван Вазов“ гостува в крайдунавския град с хитовата постановка „Актрисата“ от Питър Куилър. Под възторзите на зрителите в края на представлението Ламбо пожела на рожденичката да е здрава и да е все така щастлива майка и баба, пише Монитор.

Русенската публика посрещна обичания от поколения българи актьор с бурни аплодисменти. Той се появи на сцената на десетата минута от началото на спектакъла в ролята на застаряващия годеник Чарлз на героинята на Аня – Лидия Мартин. Със спокойно изражение, разположил се удобно в инвалидната количка, Мастера не даде и най-малък повод да се разбере, че съвсем скоро е претърпял тежка операция. Той пострада в Приморско, като счупи тазобедрена става, а две седмици след хирургичната интервенция реши да се върне на сцената, въпреки предупрежденията на лекарите, че възстановяването ще е дълго и болезнено.

Актьорът се появи на сцената още два пъти и през това време зрителите не спираха да го аплодират. Великолепно изиграха своите роли и Аня Пенчева, Кирил Ефремов (бившият съпруг на Лидия- Пол), Павел Иванов (синът й Даниел), Ненчо Илчев (арт агентът Бари), Иван Панев (режисьорът Роджър). В спектакъла участваха още Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев.

Един след друг мъжете, които по някакъв начин са имали роля в живота на Лидия, влизаха в гримьорната й преди тя да се сбогува с публиката и да тръгне за Швейцария с обещаващия й спокоен живот банкер Чарлз. Забавни диалози, размишления, горчиви равносметки държаха вниманието на публиката до последната минута.

В края на представлението публиката стана на крака и бурно аплодира актьорите. Стефан Данаилов се разходи величествено със своята количка из цялата сцена и дръпна реч за спомените си от Русе.

„Някои от вас ме помнят, като съм идвал тук. От Русе си спомням хубави работи, някои и любовни“, каза в типичния си стил любимият актьор. „Благодаря за вниманието, симпатиите и обичта, с които ме дарявате. Обичам ви!“, завърши словото си Ламбо.

Режисьор на „Актрисата“ е Росица Обрешкова, а постановката е на Стефан Данаилов. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, музиката - на Иван Лечев. Преди Русе спектакълът се игра във Варна и Търговище. На 22 септември в Пловдив „Актрисата“ ще закрие Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари